Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a confirmat anularea reuniunii din 19-20 septembrie a consiliului JAI, in care urma sa se discute aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. 

"Va pot confirma ca reuniunea a fost anulata si toate subiectele aflate pe agenda au fost reprogramate pentru urmatoarea reuniune, de pe 25 octombrie", a declarat Orban, potrivit realitatea.net.

Intrebat de ce aceasta reuniune a fost anulata, ministrul Afacerilor Europene a spus ca decizia a fost luata "in conditiile in care nu s-au intrunit toate elementele pentru largirea spatiului Schengen".

"E posibil ca, in conditiile in care nu s-au intrunit toate elementele pentru largirea spatiului Schengen, sa fi fost luata aceasta decizie. E o decizie care se ia de catre presedintia Consiliului, cu consultarea statelor membre", a mai adaugat Orban.

"Deocamdata, subiectul este programat pentru agenda urmatoarei reuniuni din octombrie si e prematur sa ne pronuntam daca va fi o simpla dezbatere sau va fi si cazul luarii unei decizii privind intrarea in Schengen. Este prematur sa spunem ce se va intampla pe 25 octombrie", a concluzionat ministrul Afacerilor Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.