Conservatorul Sergiu Andon a fost revocat din functia de deputat. In urma unui vot in plenul Camerei Deputatilor, 220 de parlamentari au votat pentru, cinci impotriva si 11 s-au abtinut. 

Este pentru prima data in istoria Parlamentului Romaniei cand mandatul unui parlamentar este revocat.

Aceasta masura vine dupa ce, in urma cu o saptamana, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat incetarea mandatului de parlamentar al lui Sergiu Andon. Votul in plenul Camerei a fost ultimul pas procedural ce trebuia indeplinit.

Potrivit MEDIAFAX, in 3 aprilie 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis irevocabil ca deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, intrucat a fost avocat intr-un proces de coruptie, judecatorii admitand astfel raportul de constatare al inspectorilor de integritate.

Decizia ICCJ a survenit sesizarii din iunie 2009 a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in urma careia inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) au constatat ca Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar intrucat a acordat, ca avocat, asistenta juridica unui invinuit intr-un dosar penal de coruptie.

Conform legii, cei declarati in incompatibilitate trebuie sa renunte la functia pe care o ocupa si nu mai pot fi alesi sau numiti intr-o functie publica timp de trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.