Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca a incercat sa le explice reprezentantilor Comisiei de la Venetia ca "socialismul romanesc nu seamana cu socialismul de la ei de acasa".

Potrivit MEDIAFAX, Blaga a facut aceasta precizare intr-o conferinta de presa, dupa ce conducerea PDL s-a intalnit, la sediul partidului, cu reprezentantii Comisiei de la Venetia.

"Am spus-o si acum: am aparat Romania, statul de drept de abuzurile stangii socialiste din Romania, pentru ca am incercat sa explicam ca socialismul romanesc nu seamana cu socialismul de la ei de acasa. Socialistii romani nu stiu sa guverneze decat daca confisca institutiile statului, asa au facut-o in permanenta si in perioada 2004-2008 si pe urma", a spus Blaga.

El a aratat ca, la intalnirea cu reprezentantii Comisiei de la Venetia, liderii PDL si-au spus punctul de vedere fata de tot ce s-a intamplat dupa 3 iulie in Romania, facand o paralela cu prima suspendare a presedintelui Traian Basescu, care a durat sase luni, in timp ce a de-a doua suspendare a durat patru zile.

Potrivit lui Blaga, democrat-liberalii le-au explicat oficialilor europeni ca scopul a fost suspendarea presedintelui "fara motiv" si ca reprezentantii USL au facut schimbari ale regulilor jocului in timpul jocului.

"Le-am prezentat si de ce au restrans atributiile CC. Am raspuns si la o serie de intrebari legate de propunerea mea ca incepand cu anul viitor sa faca parte doar juristi cu o probitate morala care sa vina din partea Inaltei Curti cu consultarea CSM (la CC - n.r.)", a adaugat Blaga.

El crede ca reprezentantii Comisiei de la Venetia "nu vor putea sa nu sesizeze, parcurgand chiar presa ultimelor luni, presiunile asupra judecatorilor Curtii Constitutionale".

Vasile Blaga a precizat ca nu si-ar dori, insa, ca raportul Comisiei de la Venetia sa fie legat de intrarea Romaniei in Schengen si a mentionat ca "nu crede ca acest lucru se va intampla".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

"Nu mi-as dori, in schimb, sa fie legat cumva de intrarea Romaniei in Schengen acest lucru si nu cred ca acest lucru se va intampla. Dar eu nu stiu ce o sa scrie dansii in raportul respectiv", a mentionat presedintele PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.