Senatorul PNL Ioan Ghise a declarat, luni, dupa intalnirea Comisiei de la Venetia cu presedintele Senatului, ca printre temele discutate au fost afirmatiile privind schimbarea unor membri ai Curtii Constitutionale si impunerea termenului pentru avizul CC in cazul suspendarii. 

Potrivit lui Ghise, membrii Comisiei de la Venetia au discutat pe doua tipuri de teme, printre care motivul pentru care s-a dat un termen atat de scurt de catre Parlament, de o zi, pentru avizul Curtii Constitutionale, transmite MEDIAFAX.

"Domnul presedinte a explicat faptul ca in Constitutie este vorba despre un aviz consultativ, si nu unul conform, si ca Parlamentul oricum ar fi fost decis sa declanseze procedura de suspendare a presedintelui Basescu", a mentionat Ghise.

El a adaugat ca si membrii Comisiei de la Venetia au admis, prin vocea liderului delegatiei, ca au existat, in trecut, decizii contradictorii la nivelul CC.

"A confirmat (liderul delegatiei Comisiei de la Venetia, nr) ca au cunostinta despre faptul ca decizii de-a lungul timpului, luate de Curtea Constitutionala, sunt contradictorii pe fond", a mai explicat Ghise.

"Aceste doua teme i-au interesat in mod deosebit si intrebarile si comentariile domniile lor s-au circumscris acestor teme", a mai spus Ghise.

El a mai spus ca, din opinia sa, membrii Comisiei au fost interesati de "aspectele declarative" si mai putin interesati de cele "pur procedurale".

Ioan Ghise a aratat ca in cadrul intalnirii cu reprezentantii Comisiei de la Venetia a exprimat "opinii personale", nu ale partidului din care face parte si a precizat ca le-a inmanat oficialilor straini dosare cu punctele de vedere pe care le exprima de cateva saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.