Fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost votat, marti, la sefia Institutului Cultural Roman ( ICR), la propunerea PNL, care a solicitat un vot fara a mai fi nevoie de audierea acestuia in comisiile de specialitate.

Potrivit MEDIAFAX, numirea lui Andrei Marga a fost aprobata de Senat cu 50 de voturi "pentru", 26 "impotriva" si 5 abtineri.

In cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu a cerut amanarea audierii pentru sefia ICR.

El si-a motivat propunerea prin faptul ca Andrei Marga este plecat din tara, astfel ca se impune amanarea acestor audieri pentru saptamana viitoare.

Propunerea senatorului PSD Sergiu Nicolaescu a fost respinsa cu 30 de voturi "pentru", 46 de voturi "impotriva" si 5 abtineri.

La randul sau, senatorul PNL Mario Oprea a cerut in plenul Senatului ca propunerile pentru sefia Institutului Cultural Roman sa se supuna oricum votului plenului, chiar daca nu au mai avut loc audierile din comisiile de cultura si externe, el precizand ca liberalii isi mentin nominalizarile pentru functiile de presedinte si vicepresedinte.

Senatorul PDL Radu F Alexandru a declarat in plen ca exista o cutuma parlamentara potrivit careia propunerile pentru institutii trebuie sa treaca prin audierile din comisiile de specialitate.

El a mai aratat ca nu se poate da un vot in plen, atata vreme cat vicepresedintii nu sunt cunoscuti si ar primi un vot "in orb", care nu face cinste Senatului. "Nu stim ce votam, ce legatura au acesti oameni cu ICR", a mai spus senatorul PDL, care a cerut o pauza de consultari de cateva ore.

Liberalul Mario Oprea a anuntat dupa pauza ca s-a ajuns la un compromis, respectiv sa se dea un vot, marti, pentru propunerea ca Andrei Marga sa fie presedintele Institutului Cultural Roman, pentru vicepresedintii ICR urmand a se stabili audieri in comisiile de specialitate, saptamana viitoare.

Audierea fostului ministru Andrei Marga pentru sefia Institutului Cultural Roman, care trebuia sa aiba loc marti dimineata, a fost amanata, senatorii din comisiile de cultura si politica externa fiind anuntati prin SMS, potrivit unor surse parlamentare Marga fiind plecat din tara.

Citeste si:
PLN cere audierea în Parlament a președintelui ASF pe tema...
PLN cere audierea în...

Senatorul PSD Georgica Severin a declarat pentru MEDIAFAX ca in cursul diminetii a primit un SMS prin care era anuntat de amanarea audierilor pentru conducerea ICR, fara a se preciza o alta data sau motivul suspendarii sedintei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.