Premierul Victor Ponta a sustinut in discutia cu reprezentantii Comisiei de la Venetia ca statul de drept nu a fost niciodata, in ultimele luni, in pericol in Romania, scrie MEDIAFAX.

Intr-un comunicat transmis de Guvern la finalul discutiei se arata ca vizita reprezentantilor Comisiei are loc in contextul pregatirii unei opinii privind situatia constitutionala din Romania si ca s-a discutat despre evolutiile constitutionale din Romania din ultimii ani, premierul transmitand toate informatiile necesare formularii unui punct de vedere de catre Comisie.

"Cu acesta ocazie, a fost sustinut faptul ca niciodata, in ultimele luni, statul de drept nu a fost in pericol in Romania. primul-ministru a sustinut, de asemenea, ca Romania trebuie sa aiba un rol important in UE si sa fie ferm angajata, prin institutiile sale, in sustinerea valorilor democratice pe care se bazeaza proiectul european. Primul-ministru a anuntat intentia Guvernului de a depasi actuala criza politica, subliniind in acelasi timp nevoia ca toate partile implicate sa respecte atat deciziile institutiilor statului, dar sa si tina cont de vointa exprimata in mod democratic de romani si care transmite un semnal politic important", se arata in comunicat.

O delegatie de experti ai Comisiei de la Venetia se afla luni si marti la Bucuresti. Conform Comisiei de la Venetia, vizita are loc in contextul pregatirii unei opinii privind situatia constitutionala din Romania si OUG care amendeaza Legea CC si Legea referendumului.

Delegatia a avut in cursul dupa-amiezii o intalnire cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni. Presedintele Basescu a declarat, la intalnire, ca principala concluzie in urma evenimentelor politice din ultimele doua luni este ca institutiile statului - CC, Parchetul General sau DNA - au rezistat presiunii politice, confirmand ca Romania este un stat de drept.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.