Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, joi, ca a sustinut in sedinta conducerii partidului faptul ca nu i se pare normal ca liberalii si Crin Antonescu sa fie considerati tapi ispasitori pentru rezultatul referendumului, mai ales ca nu PNL a demarat acest demers.

[UPDATE] "As prefera sa nu dau detalii despre discutiile pe care le-am avut in forul interior al partidului. Ceea ce am spus si spun si public este ca nu mi se pare nomal ca domnul Antonescu si mai ales PNL, mai ales in discursul unor lideri ai PSD-ului, sa fie considerati tapi ispasitori pentru acest rezultat la referendum", a spus Orban, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca PNL a sustinut un demers care nu a fost demarat de ei. "Nu mi se pare normal ca unii lideri ai PSD sau unii analisti din sfera respectiva sa puna in spatele PNL si a domnului Antonescu un rezultat care, dupa opinia mea, nu poate fi considerat un esec, ci este un esec prin prisma faptului ca o Curte Constitutionala a refuzat sa tina cont de vointa cetatenilor", a mai afirmat Ludovic Orban.

Potrivit deputatului PNL, esential pentru PNL si PSD este sa pregateasca cu seriozitate si minutiozitate alegerile parlamentare, astfel incat "sa nu ne mai intalnim cu improvizatii si masuri si reactii de moment, ca la referendum".

"Daca vor sa scape de Traian Basescu si de dictatura arbitrara a coruptiei si a nesimtirii si a lipsei de respect fata de popor, trebuie sa inteleaga ca alegerile parlamentare sunt esentiale si o prezenta masiva in favoarea USL, pentru a da legitimitate guvernului", a mai aratat deputatul.

Orban a mai spus ca in cadrul discutiilor din sedinta a prezentat ca o posbila solutie, oricand, pregatirea unei noi suspendari din functie a lui Traian Basescu, pentru ca, in opinia sa, nu trebuie abandonat acest proiect politic.


Potrivit realitatea.net, deputatul sustine ca liberalii au pierdut "intotdeauna pe mana PSD", incepand de la prima suspendare a lui Traian Basescu, din 2007.

Orban: PSD nu-si poate permite sa lanseze mesaje ostile la adresa PNL

Mai mult de atat, Orban este de parere ca PSD este partidul care ar trebui sa deconteze esecul referendumului.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Desi, in perceptia publica, initiatorul acestui referendum este domnul Antonescu, cei care au initiat referendumul au fost colegii nostri de la PSD. Noi nu am promis public ca vom respecta cvorumul, nu noi am dus la actuala configuratie a CCR. In momentul in care referendumul a fost declansat, toata configuratia PNL a facut tot posibilul pentru a scapa Romania de Basescu. Nu mi se pare normal sa deconteze in mod nedrept PNL acest rezultat", a mai declarat Orban, conform evz.ro.

Potrivit MEDIAFAX, surse din PNL sustin ca Orban a spus ca: "Am tras destul de caruta PSD-ului", iar Antonescu i-a replicat spunandu-i ca este liber sa propuna Congres extraordinar.

"Vrei sa rupem alianta cu USL?", i-ar mai fi spus Antonescu deputatului PNL.

Citeste si: In loc sa-l demita pe Basescu, referendumul ar putea sa dezbine USL

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.