Reprezentantii PDL, PNTCD, PNR, ICCD si FCD au stabilit, miercuri, ca alianta de centru-dreapta formata din aceste formatiuni politice sa se numeasca Alianta Romania Dreapta.

Potrivit MEDIAFAX, el a precizat ca aceasta denumire a fost stabilita in urma analizelor sociologice.

"Astazi (miercuri - n.r.), in urma analizelor sociologice, s-a stabilit denumirea aliantei: Alianta Romania Dreapta. S-a stabilit sigla aliantei, inima, care este si simbol al popularilor europeni", a spus Pavelescu.

El a adaugat ca a fost stabilita si componenta comisiei de etica ce va fi condusa de Monica Macovei, iar din aceasta vor face parte Theodor Stolojan - PDL, Alex Stefanescu - PNTCD, Stefan Vlaston - PNR si Smaranda Vornicu - ICCD.

Pavelescu a mai spus ca saptamana viitoare se va finaliza protocolul aliantei si programul prin care vor stabili mecanismele tehnice de functionare a aliantei, dar si criteriile de desemnare pe liste a candidatilor aliantei de centru-dreapta.

"Avem o comisie tehnica care lucreaza la modul de reprezentare si la modul la care partidele vor fi reprezentate pe listele electorale si pe colegii", a adaugat Pavelescu.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la randul sau, la finalul discutiilor cu ceilalti lideri ai formatiunilor care alcatuiesc alianta de centru-dreapta, ca principiul in baza caruia se va stabili ponderea candidatilor pe listele comune de la alegerile parlamentare il reprezinta analizele sociologice.

"Principiul este cel pe care il stiti dintotdeauna in alianta, analizele sociologice vor spune ponderea fiecarui partid. Cel putin PDL niciodata nu a prezentat o prognoza de procente. Sigur, vom dori sa avem un scor foarte bun care sa ne permita sa guvernam dupa alegeri. In platforma program vor fi cuprinse toate lucrurile astea, inclusiv modul in care vom desemna premierul, modul in care vom desemna candidatul la presedintie. Pentru ca nu facem o alianta doar pentru aceste alegeri generale. Gandim o alianta pe termen mediu, cel putin pana la alegerile prezidentiale", a afirmat presedintele PDL.

Citeste si:
Alegeri parlamentare 2012: Lista COMPLETA a noilor parlamentari
Alegeri parlamentare 2012:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.