Premierul Victor Ponta si secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, au cerut Comisiei de la Venetia opinii asupra functionarii statului de drept in Romania.

Potrivit romanialibera.ro, informatia a fost dezvaluita de senatorul Viorel Badea, membru al Delegatiei romane de la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE).

Bada a participat, marti, la reuniunea Comisiei pentru indeplinirea angajamentelor de catre statele membre ale Consiliului European.

"Parlamentarul roman a luat cuvantul, ca reprezentant al opozitiei de la Bucuresti, in cadrul schimbului de vederi dedicat situatiei din Romania, reprezentantul puterii fiind deputatul Tudor Pantiru. Dezbaterea a avut loc in contextul unei eventuale declansari a procedurii de monitorizare fata de Romania, APCE facand apel in ultima perioada catre autoritatile de la Bucuresti sa respecte pe deplin principiile democratice la care tara noastra a achiesat cu doua decenii in urma. (...) Senatorul Badea a declarat de asemenea ca partea romana asteapta in perioada urmatoare opinia Comisiei de la Venetia asupra functionarii statului de drept in Romania, opinie solicitata de Secretarul general al Consiliului Europei si de catre Premierul roman, subliniind disponibilitatea fortelor politice de la Bucuresti de a remedia in cat mai scurt timp orice deficiente constatate", se arata intr-un comunicat al parlamentarului PDL.

Un punct de vedere al Comisiei de la Venetia va veni in octombrie, cand are loc sesiunea plenara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.