Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, in Guvern, sa solicite CSM "sa fie dur cu toata lumea" si sa sanctioneze "presiuni inadmisibile asupra justitiei".

"Pe doamna Pivniceru o s-o rog, ca om cu experienta, sa ceara Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa fie dur cu toata lumea. Eu am gresit, am facut declaratii, am fost sanctionat pentru asta, altii inteleg ca fac manifestatii in piata publica pentru ca s-a dat o hotarare judecatoreasca, iar altii dau e-mail-uri si muta dosarele de la procurori. Eu nu o sa dau niciodata niciun e-mail sa mut dosarele de la procurori, dar va rog, doamna ministru, sa aveti grija sa nu se mai intample lucrul acesta si CSM sa fie la fel de dur in a sanctiona asemenea presiuni inadmisibile asupra justitiei", a spus Ponta, in sedinta de Guvern, transmite MEDIAFAX.

El a mentionat ca ar fi reactionat foarte puternic daca cineva i-ar fi luat, ca procuror, printr-un e-mail, un dosar.

"Am fost procuror atatia ani, daca cineva mi-ar fi dat un e-mail sa-mi ia dosarul va garantez ca as fi reactionat extrem de puternic si va garantez ca as fi fost aparat daca se intampla lucrul asta", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.