PSD il propune pe Valeriu Dorneanu pentru functia de Avocat al Poporului, a anuntat, luni, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dupa sedinta BPN al PSD.

Potrivit MEDIAFAX, Zgonea a spus ca Valer Dorneanu este un om de o probitate profesionala deosebita, este o personalitate si a avut si sustinerea din partea opozitiei.

Zgonea a precizat ca a avut o discutie cu presedintele PDL, Vasile Blaga, in privinta Avocatului poporului, in care i-a spus ca este o palma pe obrazul a cinci grupuri parlamentare faptul ca PDL il sustine pe Gheorghe Iancu, revocat din aceasta functie.

"Am avut o discutie cu presedintele PDL si l-am rugat ca atunci cand vrei sa fii partener de incredere in dialog cu celelalte forte politice sa nu-i pui intr-o situatie sensibila. Va reamintesc ca Avocatul poporului a fost revocat din functie de cinci din cele sase grupuri parlamentare, venind cu aceeasi propunere. Este o palma pe obrazul celorlalte cinci grupuri politice si o sfidare la adresa parlamentarilor. Domnul Blaga mi-a promis ca va gasi o solutie astfel incat lucrurile sa fie pe varianta propusa de noi, adica un consens pentru o propunere la Avocatul poporului", a adaugat Zgonea.

Parlamentul s-a reunit in 3 iulie in sesiune extraordinara si l-a revocat din functie pe Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, functia fiind preluata interimar de catre Valer Dorneanu.

Conducerea PDL a decis sa il propuna pe Gheorghe Iancu pentru Avocatul Poporului, a anuntat in 20 august prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda, aratand ca aceasta propunere este ca urmare a solicitarii Comisiei Europene adresata partidelor de a gasi pe cale consensuala un nume pentru aceasta institutie.

UDMR il sustine pe Eckstein Kovacs Peter pentru functia de Avocat al Poporului, a anuntat, sambata, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, aratand ca numirea acestuia ar fi o solutie buna si echilibrata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.