Premierul Victor Ponta a declarat ca optiunea presedintelui Traian Basescu pentru masuri de austeriate si disciplina bugetara poate fi folosita in interesul Romaniei, impreuna insa cu alte viziuni de dezvoltare economica a UE, precum cea propusa de noul presedinte al Frantei, François Hollande.

Potrivit MEDIAFAX, Ponta le-a spus, luni, ambasadorilor prezenti la Reuniunea anuala a Diplomatiei Romane, ca schimbarile pe plan intern, daca autoritatile sunt inteligente si constructive, pot fi folosite in interesul Romaniei.

"Sunt un prim-ministru care impartaseste in mod clar mai degraba viziunea economica si viziunea de viitor pentru Uniunea Europeana a noului presedinte al Frantei, dar in acelasi timp cred ca putem sa folosim in interesul Romaniei optiunea presedintelui tarii pentru masuri de austeritate si masuri de disciplina bugetara. Putem sa facem lucrurile acestea punandu-le impreuna in interesul Romaniei si nu considerandu-le ca fiind interese adverse sau ca lasand loc unei singure solutii", a afirmat prim-ministrul Ponta.

Acesta a aratat ca Europa in ansamblu are nevoie de o noua viziune de dezvoltare pentru viitor si Romania trebuie sa fie parte a procesului de reconstructie a Europei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.