Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca democrat-liberalii sunt gata sa negocieze cu Guvernul tot ceea ce tine de guvernare, dar nu sa faca "meditatii la Drept constitutional", el aratand ca, potrivit Constitutiei, alegerile nu pot fi in 25 noiembrie.

"Raspunsul meu pentru Victor Ponta este articolul 63 alineatul 3 din Constitutie. Suntem blocati de textul constitutional, care stabileste ca Parlamentul nou ales se intruneste in cel mult 20 de zile de la alegeri, ceea ce inseamna ca, daca alegerile ar fi in 25 noiembrie, acest lucru ar trebui sa se intample in 15 decembrie. Ori, mandatul actualului Parlament se incheie in 19 decembrie. Nu putem incalca Constitutia nici pentru patru zile", a declarat Cristian Preda, referindu-se la solicitarea premierului Victor Ponta adresata ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Dan Sova, de a discuta cu PDL in eventualitatea ca opozitia sa accepte pentru alegeri data de 25 noiembrie.

Preda a precizat insa ca democrat-liberalii sunt gata sa negocieze cu Guvernul tot ceea ce tine de guvernare, intrucat au solutii.

Intrebat daca PDL ar accepta si o discutie despre stabilirea datei alegerilor parlamentare in 25 noiembrie, prim-vicepresedintele PDL a raspuns: "Negocierile nu sunt meditatii la disciplina Drept constitutional".

El a mai explicat ca nu exista decat o singura posibilitate pentru organizarea alegerilor inainte de 2 decembrie, respectiv prin dizolvarea Parlamentului, care poate fi facuta numai prin demiterea Guvernului, urmata de doua incercari esuate de investire a unui nou Cabinet. "Nu suntem in aceasta situatie", a adaugat Preda.

Citeste si: Guvernul a decis: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 2 decembrie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.