Mihai Razvan Ungureanu explica, pe contul sau de Facebook, ca ICCD, al carei lider este, nu se va transforma in partid politic, ci se va dota cu un astfel de "vehicul electoral".

"Initiativa (Initiativa Civica de Centru-Dreapta - n.r.) este deja cel mai mare ONG din Romania si ia alura unei miscari sociale, ceea ce ii permite sa fie un important factor de coagulare a fortelor politice si civice de dreapta in cadrul platformei pe cale de a se forma", sustine Ungureanu pe Facebook, potrivit MEDIAFAX.

El mentioneaza ca scopul acestei platforme electorale este castigarea alegerilor parlamentare din toamna si formarea noului Guvern.
Ungureanu aminteste ca, in contextul legislatiei actuale, ICCD nu poate sa angajeze candidaturi pentru Parlament in cadrul platformei decat prin intermediul unui partid.

"Evident, candidatii Initiativei nu vor adera la unul sau altul dintre partidele care compun, alaturi de Initiativa, platforma. Nu este insa vorba nici de transformarea Initiativei intr-un partid, ci de a dota Initiativa cu un astfel de vehicul electoral. Pe langa faptul ca raspunde urgentelor momentului - si nimic nu este mai urgent decat crearea alternativei la guvernarea USL, un partid atasat Initiativei inseamna trecerea la nivelul urmator", scrie Ungureanu.

El mai sustine ca noul partid va fi construit pe principii si valori, de la selectia personalului pana la politica de aliante.

Citeste si: Polarizarea scenei politice se accentueaza: Partidele de dreapta si-au unit fortele


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.