Sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului a debutat ieri dimineata cu dezbateri aprige pe marginea articolului 27. Cand sa voteze, insa, au descoperit ca nu sunt destui pentru a forma cvorumul de lucru, asa ca au suspendat sedinta.

Sedinta incepuse normal, cu apelul nominal, dupa care s-a trecut la articolul 27, care se refera la compensarea datoriilor pe care le au la bugetul de stat anumiti agenti economici distribuitori de carburanti si lubrifianti care livreaza produse catre Ministerul Administratiei si Internelor si catre serviciile speciale: SRI, SPP, SIE si STS.
Reluand discutiile de miercuri seara, parlamentarii opozitei au cerut ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, eliminarea sau, in cel mai rau caz, reformularea acestui articol.

In replica, ministrul a aratat ca acuzele aduse de parlamentarii PSD si PRM nu au nici o legatura cu bugetul de stat, cu Ministerul de Finante sau cu functia sa. Insinuand ca printre firmele care ar putea beneficia de aceste compensari ar putea fi societati cu datorii la stat precum Petrom sau Rafo Onesti, liderul grupului PRM din Senat, Gheorghe Funar, a declarat ca ministrul Vladescu este "un om iresponsabil". In plus, liderul grupului PRM din Senat a propus exprimarea unui vot deschis asupra articoului 27, "ca sa cunoasca natiunea cine este pentru fapte de coruptie si cine impotriva". Insa, la noul apel nominal, presedintele Lucian Bolcas a decis suspendarea dezbaterilor din lipsa de cvorum.

Peremistii, afumati

Si sedinta de miercuri seara fusese una agitata, cu acuzatii peremiste la adresa puterii. "Daca nu ati reusit sa ne eliminati moral, acum incercati sa ne eliminati fizic", a declarat deputatul PRM Olguta Vasilescu de la tribuna salii de sedinta. Ea a reclamat faptul ca partea de sala destinata grupului PRM este inundata de un val de fum, provenit, potrivit aprecierilor sale, de la instalatia electrica.

Presedintele de sedinta, Radu Berceanu, a asigurat-o insa pe reprezentanta PRM ca nu instalatia a luat foc, ci un cos de gunoi. Dezbateri intense au fost provocate si de propunerea liderului grupului PRM din Senat, Gheorghe Funar, privind acordarea unei sume de opt milioane ROL pentru angajatii instutiilor bugetare si patru milioane ROL pentru pensionari, bani destinati achizitionarii de alimente. Totusi, parlamentarii au reusit, pana seara, sa adopte opt articole din proiectul de buget.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.