Daca premierul Calin Popescu Tariceanu a spus de cateva ori in Parlament ca arestarea lui Dinu Patriciu a fost "un abuz", ieri au aparut inregistrari audio din 1999, cand Traian Basescu acuza ca arestarea prefectului de Brasov a fost abuziva. El exclama ca e "ingrozitor" si nepermis ca Politia sa nu informeze ministrul de resort si nimeni de la putere sa nu stie ca prefectul PD a fost arestat.

In 1999, ca ministru al Transporturilor si vicepresedinte PD, Traian Basescu protesta fata de arestarea abuziva a prefectului de Brasov, Ioan Nicolae Opris, in cazul ipotecarii nelegale a Fabricii de zahar Bod. Vestea ii luase prin surprindere pe liderii PD, atat Petre Roman, cat si Basescu si Paula Ivanescu acuzand luptele politice din coalitie ca fiind sursa acestei masuri. Agentiile de presa stipuleaza chiar acuzatiile aduse de Basescu lui Dorin Marian, consilierul prezidential pe probleme de securitate in mandatul Constantinescu. Sunt mentionate in stirile cu pricina o sedinta a PD cu liderii judeteni in care s-ar fi discutat cazul Opris si participarea lui Traian Basescu la o emisiune televizata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.