Presedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara, este audiat, miercuri, la DNA Cluj, intr-un dosar legat de referendumul din 29 iulie, el spunand ca a fost chemat la de procurori in calitate de martor.

[UPDATE] Seful de campanie pentru referendum al PNL Cluj, Steluta Cataniciu, audiat, miercuri, la DNA Cluj, a declarat ca in dosar nu exista probe, ca acesta "nu are miza" si ca nu stie ca in sediul partidului sa fi avut loc "lucrurile" de care sunt acuzate persoanele invinuite in acest caz.

Steluta Cataniciu a spus, la iesirea din sediul DNA Cluj, ca nu stie ca in sediul filialei PNL sa se fi intamplat "lucrurile" de care sunt acuzate persoanele invinuite in acest dosar, fara sa precizeze care sunt aceste "lucruri", potrivit MEDIAFAX.

Steluta Cataniciu s-a prezentat la DNA Cluj miercuri dimineata si a fost audiata timp de aproximativ o ora si jumatate.

"Sunt martor intr-un proces care nu are nu stiu ce miza, este un dosar pe rolul Parchetului. Ce m-au intrebat nu pot sa va spun, pentru ca eu sunt si avocat si stiu ca anchetele sunt secrete pana cand dosarul ajunge in instanta. Am fost director de campanie, responsabil politic a fost Horea Uioreanu. Raportat la modul in care am interactionat cu invinuitii, nu cred ca exista nicio proba ca s-ar fi intamplat astfel de lucruri, eu nu cunosc ca in sediul PNL sa se fi intamplat lucrurile de care sunt acuzate persoanele invinuite in acest dosar", a spus Cataniciu la iesirea din sediul DNA Cluj.


Potrivit MEDIAFAX, Marius Nicoara a ajuns la sediul DNA Cluj in jurul orei 10.00, fara sa fie insotit de avocat, si a spus ca va fi audiat in calitate de martor.

"Am fost citat in calitate de martor pentru data de 21 august, dar acum au reusit sa vin pentru ca am fost plecat in concediu. M-am intors, m-am dus la Bucuresti ca sa facem cvorum in Parlament, ca sa se citeasca decizia CC. Am venit fara avocat pentru ca am constiinta curata, si PNL are constiinta curata. Din punctul nostru de vedere, este un dosar politic si acest lucru se va demonstra pana la urma. Imi fac datoria de cetatean de a veni in fata procurorilor, de a raspunde la intrebari, de a spune ceea ce este de spus si de a clarifica odata acest subiect", a declarat Nicoara.

Tot miercuri va fi audiat la DNA Cluj si consilierul local Steluta Cataniciu, seful de campanie al PNL Cluj pe perioada referendumului.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

In 20 august, a fost audiat la DNA Cluj si presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, vicepresedinte al PNL Cluj, declarand ca a fost audiat in calitate de martor in dosarul legat de referendum.

Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, si Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, sunt urmariti penal de catre DNA Cluj, alaturi de alte patru persoane, pentru infractiuni la legea referendumului, informa DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.