Liderul Noua Republica, Mihail Neamtu, ii cere fostului lider PDL Elena Udrea sa faca pasul in spate, el aratand ca "politicienii compromisi trebuie sa se retraga", iar Udrea precizeaza ca se teme de "aroganta si autosuficienta" unora care fara un merit in trecut se proclama "prezentul si viitorul". 

Neamtu a comentat marti o declaratie a Elenei Udrea privindu-l pe Traian Basescu, despre care aceasta a sustinut ca "este singurul actor politic credibil pentru americani si pentru europeni".

"Elena Udrea - vorbesc, deci exist! Dupa ce ne-a anuntat ca se gandeste sa se retraga din politica, Elena Udrea revine. Si nu oricum, ci cu o declaratie excesiva: «Traian Basescu este singurul actor politic credibil pentru americani si pentru europeni»", sustine Neamtu intr-un comunicat din partea Partidului Noua Republica, potrivit MEDIAFAX.

"Ca o concluzie logica, se intelege ca nici Elena Udrea insasi nu este un actor politic credibil al Romaniei. Atunci de ce mai face declaratii? Noua Republica, spre deosebire de altii, spune lucruri logice. Atunci cand spunem «schimbare», atunci asta vrem: o adevarata schimbare a clasei politice. Politicienii compromisi trebuie sa se retraga. Un pas in spate incepe cu tacerea voluntara. Iar pentru ca d-na Udrea sa nu aiba dificultati in interpretarea acestui enunt simplu, precizam ca ne referim si la dansa. Politica presupune curajul imaginarii viitorului in termeni surprinzatori", sustine Neamtu.

La randul sau, Elena Udrea a postat pe blog o replica la afirmatiile liderului Noua Republica. Ea il acuza de aroganta si autosuficienta, dar si de faptul ca nu a demonstrat nimic pentru a putea spune cine merita sa faca parte "din dreapta biruitoare".

"Multi din zona de dreapta se imagineaza a fi «noul Traian Basescu». Ma tem insa ca aceste aspiratii nu prea pot fi atinse de nimeni acum. La fel cum ma tem de aroganta si autosuficienta unora care, fara a fi trecut inca prin vreun razboi politic, se proclama deja a fi «prezentul» si «viitorul», fara sa fi avut vreun merit in «trecut». Sunt oameni care nu au demonstrat inca nimic, dar, de la adapostul tineretii si lipsei de experienta politica (sper), spun deja cine merita si cine nu merita sa faca parte din «dreapta biruitoare»", a spus Udrea

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Citeste si: Udrea: Basescu este, in mod evident, singurul actor politic credibil


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.