Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, referitor la afirmatiile lui Ion Iliescu, potrivit carora decizia CC trebuie corectata in Parlament, ca el nu o sa comenteze dorintele lui Ion Iliescu, aratand ca toti trebuie sa respecte legile si Constitutia. 

Intrebat in legatura cu afirmatiile lui Ion Iliescu, Blaga a spus: "Nu avem cu totii de facut decat sa respectam legile si Constitutia. Stim ce avem de facut, nu altceva decat am facut in 2007, ne aflam exact in aceeasi situatie dupa referendumul din 2007. Nu o sa comentez eu dorintele lui Ion Iliescu si ale altora".

Blaga a adaugat ca Iliescu si ceilalti pot sa incerce sa faca orice, dar obligatia este de a respecta legile si Constitutia si angajamentele pe care premierul si le-a luat fata de Uniunea Europeana.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declara ca Parlamentul "trebuie sa aiba o pozitie activa", nu doar sa inregistreze decizia CC privind referendumul de demitere a presedintelui, el sustinand ca Legislativul "poate lua decizia finala" in acest caz.

"Eu cred ca trebuie sa aiba o pozitie activa, nu pasiva, doar sa inregistreze decizia CC. Curtea Constitutionala este un colectiv de lucru de noua oameni, Parlamentul este format din reprezentantii cetatenilor", a sustinut Iliescu.

El a fost intrebat daca Parlamentul este cel care ar trebui "sa corecteze" decizia Curtii Constitutionale. "Sigur ca da. Absolut, bineinteles. Cred ca Parlamentul poate lua o hotarare, este instanta celor alesi de cetateni. Cred ca Parlamentul este abilitat prin Constitutie, este instanta suprema, el poate lua decizia finala", a mai spus presedintele de onoare al PSD.

"A fost un referendum popular, oamenii nu au mers la vot politic. Este un drept constitutional al cetateanului sa se pronunte. Grupurile parlamentare ale PSD vor lua o decizie", a mentionat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.