Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi sustine ca ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius, si-a anulat vizita programata la Bucuresti la inceputul lunii septembrie.

"Dupa ce sustinuse, din opozitie, ca Traian Basescu e izolat internațional, USL a incercat sa prezinte reactiile Occidentului fata de situatia pe care a generat-o de cand a preluat puterea doar ca pe o forma de solidarizare a PPE cu PDL. Ma intreb atunci de ce tocmai si-a anulat vizita la Bucuresti socialistul Laurent Fabius, ministrul francez de externe? Adevarata izolare internaționala a Romaniei abia a inceput. Ea este opera USL, insa factura va fi platita de toti romanii, indiferent de ce sau daca au votat la referendumul din 29 iulie", afirma Baconschi, intr-un text postat vineri pe blogul sau, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, el spune ca pe fondul "acestei realitati negative, USL se face ca ploua, desi seceta diplomatica la care au condamnat tara noastra a compromis orice recolta geopolitica normala, suspendand capacitatea Romaniei de a-si fructifica avantajele nationale, regionale si comunitare".

El mai arata ca "liderii actuali ai USL au atacat grosolan mari puteri prietene - precum Germania sau SUA - si au prezentat reactiile lor drept ingerinte nepermise in «treburile noastre interne»".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.