Consiliul Suprem al Magistraturii a anuntat, joi, ca a transmis Guvernului o scrisoare in care cere amanarea datei de intrare in vigoare a Codului de procedura civila, stabilita pentru 1 septembrie. 
Conform jurnalul.ro, CSM doreste ca intrarea in vigoare sa fie amanata pana cand va fi asigurat necesarul de resurse umate si infrastructura cerute de aplicarea prevederilor noului Cod de Procedura Civila.

"Consiliul Superior al Magistraturii reaminteste ca Memorandumul aprobat in sedinta guvernului din data de 13 iunie 2012, referitor la Suplimentarea bugetului alocat Ministerului Justitiei pentru anul 2012 si a numarului maxim de posturi aprobat pentru aceasta institutie, in vederea implementarii noului Cod de Procedura Civila, asigurarea finantarii unor posturi pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, precum si sustinerea in dezvoltarea si adaptarea infrastructurii instantelor judecatoresti la noile cerinte determinate de impactul noilor coduri, care, in fapt, viza finantarea posturilor existente in sistem (vacante si nefinantate), nu s-a finalizat printr-o rectificare bugetara. In aceste conditii, a lipsei unei minime finantari a instantelor judecatoresti, acestea nu vor putea pune in aplicare Codul de Procedura Civila la data de 1 septembrie 2012", se arata intr-un comunicat de presa, potrivit jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.