Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de demisia Monei Pivniceru din magistratura, hotararea urmand sa fie trimisa presedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din functie, a anuntat presedintele CSM, Alina Ghica.

[UPDATE] Ponta nu pleaca de la sedinta

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi dimineata, ca sedinta saptamanala de Guvern (programata initial pentru ora 11:00) se amana pana cand "se indeplinesc toate procedurile" la CSM. El a explicat ca nu poate parasi sedinta CSM, deoarece nu ar mai exista cvorum, scrie hotnews.ro.

[UPDATE] Potrivit MEDIAFAX, Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a precizat ca dupa redactarea hotararii in cazul demisiei Monei Pivniceru din functia de judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, documentul va fi trimis presedintelui, care urmeaza sa emita decretul de eliberare din functie.

Dupa emiterea decretului de eliberare din functie, Mona Pivniceru ar putea fi numita ministru al Justitiei.

Propunerea de numire la Justitie a Monei Pivniceru ar urma sa fie trimisa presedintelui, care va emite decretul de numire.


Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a anuntat ca a fost intrunit cvorumul pentru a discuta subiectele de pe ordinea de zi a Plenului CSM.

Potrivit MEDIAFAX, la sedinta Plenului CSM sunt prezenti premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei, procurorul general, Codruta Kovesi, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, dar si cei trei membri ai Consiliului care au lipsit la sedinta convocata joi, respectiv Ana Labus, Florentina Gavadia si Bogdan Gabor.

Dupa constatarea existentei cvorumului, s-a propus suplimentarea ordinii de zi, urmand sa fie luata in discutie si demisia din magistratura a Monei Pivniceru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.