Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei, a declarat, luni, ca abuzurile procurorilor reprezinta o lovitura de stat in care, prin "autoritatile de represiune", se incearca schimbarea rezultatului de la referendum.

"Din punctul meu de vedere, ca lider al USL, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l facem e sa-i protejam pe oamenii care sunt supusi in aceste zile unor abuzuri evidente de procurori si de catre PDL pentru simplul fapt ca si-au exercitat un drept constitutional, acela de a vota. Din punctul meu de vedere, asta este intr-adevar o lovitura de stat, adica sa vrei sa schimbi prin autoritatile de represiune ale statului rezultatul de la vot", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca faptul ca la referendum au votat 8,5 milioane de romani nu poate fi contestat de catre nimeni si nici nu a fost contestat.

"In toate sectiile de vot au fost reprezentanti ai PDL. Dupa ce si-au dat seama, dupa o saptamana, ca s-ar putea Curtea sa decida altceva, a inceput tot acest abuz si toata aceasta prigoana impotriva oamenilor simpli care au votat. Obligatia USL este de a-i proteja pe acesti oameni si de a-i face sa fie convinsi ca traiesc intr-un stat de drept in care abuzurile comise de Traian Basescu si cei loiali nu se rasfrang impotriva lor", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.