Premierul Victor Ponta a declarat ca CSM este o structura independenta si are dreptul sa actioneze "cum considera de rigoare", sustinand ca daca ar fi avut dreptul legal sa convoace acest consiliu ar fi facut-o "pentru ca este absolut necesar sa avem un ministru al Justitiei".

"CSM este o structura independenta si are dreptul sa actioneze cum considera de rigoare. Daca as fi avut dreptul legal sa-l convoc as fi facut-o pentru ca e absolut necesar sa avem un ministru al Justitiei", a spus, joi, intr-o conferinta de presa, Victor Ponta, care a precizat ca, din punctul sau de vedere, e foarte bine sa ai un ministru al Justitiei dintre judecatori, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca intelege ca judecatorii CSM sunt in vacanta, "ca sunt la plaja, la munte", insa s-ar fi bucurat sa se intoarca ca sa discute despre ministrul Justitiei.

Ponta a afirmat, de asemenea, ca e "un sentiment de teroare nationala" cand la oameni batrani in case intra procurorii sa intrebe cu cine au votat, sustinand ca asta se intampla in '88 si '89.

Totodata, premierul a spus ca va merge luni la sedinta CSM, sustinand ca isi doreste foarte tare sa se dea avizul pentru Mona Pivniceru in functia de ministru al Justitiei.

Premierul Victor Ponta se afla, joi, in judetul Gorj, unde a participat la ceremonia de investitura a noului prefect, Ion Claudiu Teodorescu, apoi se va intalni cu reprezentantii conducerii Complexului Energetic Oltenia.

Citeste si: Justitia si politica, la cutite: CSM critica declaratiile lui Antonescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.