Philip Gordon a spus, intr-o intalnire la Bucuresti cu reprezentanti ai societatii civile, ca nu s-ar fi aflat in Romania la mijlocul lunii august daca Statele Unite nu ar fi avut senzatia ca aici se intampla ceva foarte important si care aluneca in directia gresita. 

Potrivit MEDIAFAX, departamentul de stat a publicat remarcile facute de Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, la o intalnire cu reprezentanti ai societatii civile, care a avut loc in timpul vizitei la Bucuresti.

"Voi fi foarte deschis: suntem ingrijorati la Washington in legatura cu evolutiile de aici. Le urmarim foarte atent. Eu n-as fi fost aici, la mijlocul lunii august, daca nu ar fi fost ceva, daca nu am fi avut senzatia ca se intampla ceva foarte important si care aluneca in directia gresita, motiv pentru care este foarte important pentru mine sa fiu aici", a spus Gordon.

El a precizat ca se asteapta sa inteleaga mai bine ceea ce se intampla si sa comunice mesaje Guvernului si liderilor politici in legatura cu "ingrijorarile si potentialele consecinte pentru Romania" ale evolutiilor din tara, care, in opinia SUA, trebuie sa fie in spiritul democratiei si al respectarii independentei sistemului judiciar.

Gordon le-a mai spus celor prezenti ca, in afara de a evidentia atentia cu care SUA urmaresc situatia si gradul in care sunt preocupate, doreste sa afle de la interlocutorii sai, inclusiv comunitatea de afaceri, perspectiva pe care o au asupra evolutiilor din Romania si cum pot ajuta Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.