Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a transmis, joi, un avertisment Procurorului general, Laura Codruta Kovesi, Parchetului ICCJ si DNA.

Duvaz a avertizat ca raspunderea penala ii atinge si pe procurorii care comit abuzuri in serviciu, el catalogand astfel anchetele privind referendumul, scrie MEDIAFAX.

"Procuratura a intervenit in mod nejustificat, incalificabil, intr-un sistem democratic, in intentia, pe de o parte, de a crea impresia ca votul a fost fraudat, iar pe de alta parte pentru a timora cetatenii. Este un gest inadmisibil de folosire a unei institutii de forta a statului (...) in interes direct politic in legatura cu demiterea presedintelui Traian Basescu", a spus Duvaz, intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca procurorii care desfasoara anchetele referitoare la referendum trebuie sa stie ca vor raspunde pentru abuz in functie, ca orice cetatean si ca, daca au primit ordin in acest sens, nu au nicio scuza ca au executat ordine abuzive.

"O avertizez pe doamna Laura Codruta Kovesi ca raspunderea penala atinge si pe procurori in legatura cu abuzul in functie. (...) Atrag atentia intregului corp al Porcuratorii - si DNA, si Parchetul General, si Laura Codruta Kovesi - ca abuzul in serviciu dovedit in ancheta duce la pedepsirea inclusiv a procurorilor", a spus Duvaz.

El si-a manifestat convingerea ca Laura Codruta Kovesi va da explicatii in fata CSM, asa cum a solicitat presedintele interimar Crin Antonescu

"Procurorul poate fi chemat si in fata Parlamentului, si in fata presedintelui. E obligat sa raspunda, dar cu prioritate in fata CSM. Sunt convins ca Laura Codruta Kovesi va da explicatii in fata CSM si in fata opiniei publice", a spus Duvaz.

Citeste si:
Justitia si politica, la cutite: CSM critica declaratiile lui Antonescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.