Pe 15 august s-au implinit 100 de zile de cand premierul Victor Ponta se afla la conducerea Guvernului. 

Ziarul Financiar a facut un bilant al activitatii premierului si a descoperit ca intalnirile cu oamenii de afaceri au ocupat ultima pozitie in agenda sa.

In perioada 7 mai-15 august, Ponta a condus 17 sedinte de Guvern, a participat de 19 ori la diverse emisiuni televizate, a facut 8 deplasari in strainatate, a avut 5 intrevederi cu oficialii statelor straine care au venit in Romania, s-a intalnit doar de 2 ori cu oamenii de afaceri de la camerele de comert si a inaugurat 2 tronsoane de autostrada.

De asemenea, in timpul celor 100 de zile de mandat ale lui Ponta pot fi mentionate cele nu mai putin de 500 de numiri in administratie, 16 ordonante de urgenta, dintre care 7 pentru economie si cele 17 proiecte de lege, dintre care 8 pentru economie.

Premierul a oferit ajutor de stat gigantilor din IT si a majorat cu 8% salariile bugetarilor, dar a si permis intrarea in insolventa a Hidroelectrica si a lasat in deriva Fondurile UE.

"Ca lucru negativ se poate remarca faptul ca, la fel ca si celelalte guverne, nu au trecut la capitolul fonduri europene dincolo de enunturi. Ma asteptam, la fel cum s-a facut in Polonia, ca primul-ministru sa stea din prima zi alaturi de ministrul afacerilor europene si sa ia la rand telefoanele prefectilor si primarilor din judete, sa vada care sunt primele 10 proiecte europene pe care le au, care le sunt dificultatile si de ce s-au oprit platile", a declarat Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.