Ion Iliescu are probleme serioase cu ancheta procurorilor privind desfasurarea referendumului.

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, i-a criticat dur pe procurori si a calificat actiunea lor din ultimele zile drept una "inacceptabila", care nu face decat sa dovedeasca primitivismul de care sunt in stare, relateaza romanialibera.ro.

Dosarul Referendumul se extinde: Sute de persoane anchetate in 15 judete

"Sunt stupefiat. Asemenea derapaje de la democratie si de la respectarea cetatenilor. (...) Dreptul de vot devine obiect de cercetare a procurorilor. Este o chestiune inacceptabila. Este o raspundere a procuraturii care isi permite actiuni si Parlamentul trebuie neaparat sa cheme la ordine conducerea procuraturii, sa respecte regulile jocului, regulile democratiei si Constitutia. (...) E dreptul elementar al omului sa voteze si trebuie sa il ia cineva la intrebari ce si cum voteaza. Cum isi permit asa ceva?", a declarat Iliescu.

In opinia presedintelui de onoare al PSD, cel care a facut presiuni asupra judecatorilor Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) este presedintele suspendat Traian Basescu.

"Eu nu cred ca nicaieri in lumea democratica nu se intampla asa ceva. Inchipuiti-va in Franta, in Germania sa intre procurorii peste cetateni, sa ii intrebe cum voteaza, dar unde se intampla asa ceva. Si-au permis niste lideri occidentali sa faca niste observatii ca am face presiuni asupra Curtii Constitutionale. Nu au fost asemenea presiuni. Presiuni au fost din partea domnului Basescu, despre asta nu vorbesc. Iar acum cand sunt asemenea cazuri flagrante nu se mai aude o voce din partea acestor colaboratori de-ai nostri, acestor prieteni de-ai nostri", a adaugat Ion Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.