Curtea Constiutionala a Romaniei (CCR) a decis scurtarea termenului acordat Guvernului pentru trimiterea listelor electorale.

Astfel, daca initial Guvernul avea timp pana pe 31 august sa trimita listele electorale permanente la CCR, judecatorii au decis astazi sa devansee termenul pana pe 21 august, adica saptamana viitoare, relateaza MEDIAFAX.

Atunci va fi posibil petntru magistrati sa ia o decizia in privinta validarii sau invalidarii referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu.
Pe parcursul sedintei de marti, unele surse juridice au precizat ca exista disensiuni in cadrul magistratilor Curtii.

Cinci dintre cei noua s-ar pronunta pentru invalidarea referendumului, insa este nevoie de minim sase pentru un verdict.

Tot marti, CC a decis ca judecatorul Stefan Minea era indreptatit sa transmita rectificarea la Monitorul Oficial in privinta motivarii Curtii pe referendumul din 29 iulie, intrucat acesta era atat judecator raportor, cat si judecator de serviciu, au declarat surse oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.