Guvernul este obligat sa restituie proprietarilor de autovehicule o suma totala de 400 milioane euro, reprezentand taxa auto perceputa ilegal de fostul Executiv, a declarat, marti, premierul Victor Ponta.

Potrivit MEDIAFAX, el a precizat ca situatia a fost prezentata de conducerea Ministerului Mediului in sedinta de marti a Guvernului si ca saptamana viitoare ar trebui adoptata o decizie de rezolvare a problemei.

"Ei (membrii fostului guvern-n.r.) au mancat si noi platim. Asa este cu taxa auto, ca si cu multe alte lucruri", a spus Ponta.

Premierul a declarat saptamana trecuta ca Guvernul va trebui sa adopte un act normativ prin care sa fie restituita taxa auto incasata ilegal, eliberand astfel instanțele de procesele intentate statului pentru rambursarea banilor.

"Guvernul Ungureanu le spunea pensionarilor: «mergeti si dati-ne in judecata, stim ca o sa castigati, dar mai castigam niste timp». Instantele se aglomerau, banii pe care Guvernul, indiferent cum se numeste, trebuie sa ii dea inapoi cresc, evident, cu rata inflatiei. Atunci am luat o decizie administrativa si practic am oprit toate procesele, instantele sunt si asa superincarcate, nici nu am mai tinut zeci, sute de mii, in cazul pensionarilor, milioane de oameni prin tribunale, ani in sir. La fel trebuie sa facem si cu rambursarea taxei auto", a spus atunci Ponta.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, promulgata la inceputul anului, prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Citeste si: Cadou de la Guvern: Ponta vrea sa restituie banii obtinuti din taxa auto


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.