Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, a sosit, luni dimineata, la sediul campaniei lui Traian Basescu.

[UPDATE] Philip Gordon a ajuns la Guvern, unde are loc un protest

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, a venit la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situatia politica din Romania, simultan, un grup de circa 30 persoane protestand in fata cladirii si cerand demisia sefului Executivului.

Dotati cu steagurile Romaniei si Statelor Unite ale Americii, manifestantii au ridicat la sosirea oficialului american mai multe pancarte pe care era scris in limbile romana si engleza: "Ponta demisia", "Salvati democratia". "Mainile jos de pe justitie".

Protestatarii nu au dorit sa spuna cine a organizat actiunea, sustinand doar ca reprezinta "mai multe ONG-uri".

[UPDATE] Gordon catre Antonescu: Guvernul SUA, preocupat de situatia din Romania

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american, Hillary Clinton, a fost primit, luni, la Cotroceni, de catre presedintele interimar, Crin Antonescu, oficialul american spunandu-i acestuia ca Washingtonul este preocupat de evolutiile politice din Romania, scrie romanialibera.ro.

Oficialul american a declarat ca urmeaza sa faca o declaratie de presa in care sa isi exprime punctele de vedere rezultate dupa intalnirile cu oficialii romani. Gordon nu a precizat unde si cand vor avea loc aceste declaratii.

La discutiile de la Cotroceni participa si ministrii Corneliu Dobritoiu si Titus Corlatean.

Philip Gordon a avut, luni, o intalnire si cu presedintele suspendat, Traian Basescu, la sediul de campanie al acestuia, discutia durand aproximativ o ora.

Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, a sosit, luni, la ora 11.00, la sediul de campanie al lui Traian Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Conform sursei citate, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, a venit la Bucuresti "pentru a discuta despre ingrijorarea Statelor Unite in legatura cu ultimele actiuni guvernamentale care ameninta separarea democratica a puterilor in stat si slabesc independenta institutiilor statului".

Gordon va avea intalniri si cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor in intarirea valorilor si principiilor democratice impartasite de comunitatea transatlantica, mai precizeaza Departamentul de stat.

Gordon va avea o intalnire cu presedintele suspendat, inaintea discutiilor programate cu Victor Ponta si Crin Antonescu.

Philip Gordon a venit insotit de catre ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Presedintele interimar, Crin Antonescu, va avea luni, la ora 13.00, o intalnire cu Philip Gordon, la Palatul Cotroceni. De asemenea, premierul Victor Ponta se va intalni la ora 17.00 cu oficialul american.

Vizita lui Philip Gordon la Bucuresti a fost anuntata de catre Departamentul de Stat al SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.