Federatia Asociatiilor de Romania din Europa (FARE) a transmis, prin intermediul unui comunicat, ca nu accepta ca romanii din strainatate sa fie scosi de pe listele electorale.

Mai mult de atat, FARE a precizat ca daca acest lucru se va intampla, federatia va face plangere penala impotriva lui Victor Ponta, Crin Antonescu si, totodata, impotriva Guvernului.

"Suntem incomozi. Suntem romani care locuim in afara Romaniei si avem aceleasi drepturi ca un roman care locuiește in Craiova. Cerem Guvernului Romaniei sa introduca imediat pe listele electorale pe toți cetațenii care sunt cetațeni romani indiferent unde se gasesc", a transmis Daniel Țecu, liderul Federației Asociațiilor de Romani din Europa, conform evz.ro.

"Daca pana miercuri, Guvernul nu va introduce, inclusiv grupul de romani care sunt cetațeni romani cu domiciliul in strainatate, 490.000 de romani, inclusiv acest grup, miercuri vom face o plangere penala impotriva Guvernului, impotriva primului-ministru, domnul Victor Ponta si impotriva presedintelui interimar, Crin Antonescu", a mai adaugat Daniel Tecu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.