Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat luni Inspectia Judiciara solicitand efectuarea de verificari privind "posibila incalcare a independentei justitiei" prin afirmatiile publice ale premierului Victor Ponta.

In sesizare mai sunt vizati europarlamentarul Ramona Manescu si deputatii Varujan Vosganian si Mihai Voicu, scrie hotnews.ro.

In cerere se precizeaza ca "interventiile acestora in calitate de lideri politici si formatori de opinie, prin declaratii ce depasesc limitele de disciplina a discursului public, cu potential de intimidare si decredibilizare a justitiei, ca putere a statului".

Potrivit comunicatului de presa, "conducerea CSM a hotarat sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea efectuarii de verificari in ceea ce priveste posibila afectare a independentei justitiei si a principiilor statului de drept, ca urmare a declaratiilor acestora care vizeaza cercetarile penale efectuate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu modalitatea de organizare si desfasurare a referendumului din data de 29 iulie 2012".

In sesizarea inaintata Inspectiei Judiciare, presedintele CSM, Alina Ghica, trece in revista afirmatiile publice facute de diferiti politicieni cu privire la activitatea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.