Noii ministri au depus juramantul, luni seara, la Palatul Cotroceni.

Ceremonia trebuia sa inceapa la ora 20:30, insa momentul s-a lasat asteptat, fara explicatii. Ceremonia a inceput putin dupa ora 21:00, scrie realitatea.net.

Lista noilor ministri:
Ministrul Administratiei si Internelor - Mircea Dusa
Ministrul delegat pentru Administratie- Radu Stroe
Ministru al Afacerilor Externe - Titus Corlatean
Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul - Dan Sova
Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri - Mihai Voicu

Cu ocazia ceremoniei de investire, Crin Antonescu a oferit cateva detalii despre asteptarile sale fata de noii ministri.

"Ministrii investiti azi au responsabilitati foarte serioase in domeniul politicii externe in care cred ca ministrul Corlatean va fi de acord cu mine ca principalul mesaj pe care trebuie sa-l transmita si MAE, asa cum trebuie sa-l transmitem toti, este ca politica externa a Romaniei, in optiunile si orientarile ei majore, ramane neschimbata si e continuata. La MAI avem cateva lucruri care vor trebui rezolvate corect, legal si categoric si care tin si de verdictul juridic al acestui referendum. (...) Am convingerea ca cei doi ministri, de la Interne si ministrul delegat pentru Administratie, impreuna cu toate institutiile care sunt in subordinea lor vor raspunde exact la ceea ce CCR a cerut", a eclarat Crin Antonescu.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins in sedinta de luni, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru - propusa de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justitiei, scrie MEDIAFAX.

Pentru a accede in functia de ministru, Pivniceru ar trebui sa-si dea demisia din functia de membru al CSM, apoi sa revina la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa care sa ceara detasarea la Ministerul Justitiei, spun surse din magistratura. Pe cererea de demisie se pronunta plenul CSM.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.