Premierul Victor Ponta a tinut o conferinta de presa luni dupa-amiaza pentru a anunta schimbarile din guvernul sau, ca urmare a demisiilor lui Rus si Dobre.

"Cabinetul actual a fost si ramane un cabinet cu mandat limitat, pana in noiembrie. Dupa care votul cetatenilor va decide in continuare daca va fi o majoritate a USL-ului, caz in care voi decide o noua structura a Guvernului", a declarat Victor Ponta la inceputul discursului sau.

"Pana in luna noiembrie avem nevoie sa asiguram o guvernare stabila si predictibila, ceea ce sa pregateasca ce avem de facut in materie de schimbari fundamentale in societatea romaneasca. As fi vrut sa merg cu acest guvern pana in noiembrie, dar au existat insa actiunile presedintelui suspendat, ale PDL si grupului din jurul lui Traian Basescu, care au afectat vointa suverana a poporului roman exprimata la referendum"

Ponta considera ca guvernul trebuie sa se adapteze noiii situatii prin masuri nu atat de schimbare de oameni, ci o schimbare clara de strategie.

Propunerile anuntate de Victor Ponta confirma zvonurile aparute in presa, conform carora USL a dorit remanierea mai multor ministri:

Ministrul Administratiei si Internelor - Mircea Dusa
Ministrul delegat pentru Administratie - Radu Stroe
Ministrul Afacerilor Externe - Titus Corlatean
Ministrul Justitiei - Mona Pivnicieru
Relatia cu Parlamentul - Dan Sova

Ponta a mai precizat ca spera ca in aceasta seara, ministrii propusi sa depuna deja juramantul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.