Presedintele interimar Crin Antonescu a sustinut, sambata, ca Romania risca sa inregistreze, in toamna, violente sociale mai grave decat cele de la inceputul anului daca suspendarea lui Traian Basescu si referendumul de demitere nu ar fi avut loc in acest moment.

"Sute de mii de oameni, in fiecare seara si aproape in fiecare localitate insemnata, in ianuarie-februarie, au dat aceste semne ca solutia era, atunci, alegeri anticipate si parlamentare si prezidentiale. Nu am fi ajuns aici. Acum, daca acest referendum nu avea loc, daca aceasta suspendare nu avea loc, din toamna riscam sa avem chiar violente sociale", a spus Antonescu, citat de MEDIAFAX.

Presedintele interimar s-a adresat celor care afirma ca devalorizarea leului ar fi cauzata de referendum, intrebandu-i care ar fi fost valoarea monedei nationale daca in toamna ar fi existat tensiuni sociale intense si violente.

"Si celor care azi pun in carca unui procedeu democratic – referendumul – devalorizarea leului, acelora le spun: care ar fi fost valoarea leului daca, Doamne fereste!, in toamna asistam la reizcbucnirea unor tensiuni sociale cu alta intensitate, cu alta violenta decat au fost ele in ianuarie?", a spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.