Unul dintre liderii PNL, Eugen Nicolaescu, sustine ca daca CC va invalida referendumul de demitere a lui Traian basescu, atunci trebuie organizat un al doilea tur de scrutin.

Orele trec si Curtea Constitutionala inca nu a ajuns la o decizie in privinta validitatii referendumului. In aceste conditii, Nicolaescu a simtit nevoia sa apeleze la planul B pentru a inving in cursa pentru demiterea presedintelui.

"Eu cred ca in acest moment o singura cale are Parlamentul si anume sa constate ca nu este simetrie juridica intre alegerea si demiterea presedintelui, ca este nevoie sa fie completata legislatia, in sensul de a se finaliza si demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent cati se prezinta la vot, asa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea presedintelui si sa se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin", sustine Nicolaescu, citat de jurnalul.ro.

Intrebat daca nu ar fi totusi neobisnuita organizarea unui al doilea tur de scrutin al referendumului, Eugen Nicolaescu a spus ca este vorba despre o opinie personala.

"Daca pana acum legislatia nu a fost dusa pana la capat, trebuie s-o ducem pana la capat si atunci sa rezolvam problema in spiritul legislatiei corecte si nu cum ni s-ar parea noua ca e bine".

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, joi, intrebat cum comenteaza afirmatia lui Eugen Nicolaescu despre necesitatea unui al doilea tur de scrutin la referendum, ca "la cat de multe traznai s-au spus, una in plus nu mai conteaza".

"S-au spus atatea traznai, incat una in plus nu mai conteaza", a spus Basescu, citat de MEDIAFAX.

In aceeasi ordine de idei, fostul presedinte al PDL Emil Boc considera ca propunerea lui Eugen Nicolaescu este neconstitutionala, in conditiile in care textul Constitutiei spune clar ca se organizeaza un singur referendum, nu doua.

"Cine vorbeste de al doilea referendum in prelungirea primului nu cunoaste textul Constitutiei, care e foarte clar si explicit si spune ca se organizeaza un singur referendum pentru demiterea presedintelui si nu doua. Orice solutie propusa de acest fel este neconstitutionala si nu are acoperire nici in textul legii fundamentale si nici in legea in vigoare", a spus Boc.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.