Ultimele trei luni de conflict politic trebuie sa genereze o schimbare imediata de atitudine politica a tuturor, crede Traian Basescu.

"Eu cred ca cele trei saptamani de batalie politica ce sunt de ajuns si cele trei luni (de la instalarea Guvernului Ponta, n.r.), care vor deveni prea mult, trebuie sa faca, sa genereze o schimbare imediata de atitudine a tuturor politicienilor, inclusiv a mea", a spus Basescu, citat de MEDIAFAX.

El a spus ca ii cheama pe politicieni la incetarea oricarei dispute, pentru ca tara se prabuseste sub disputele politice.

"Ii chem pe politicieni la incetarea oricarei dispute, pentru ca tara se prabuseste", a spus Basescu.

Intrebat ce anume are de schimbat in privinta sa, presedintele suspendat a spus: "Eu nu prea am mare lucru de schimbat, ca eu sunt suspendat".

Tot marti, Basescu a reamintit de propunerea sa: demisia in schimbul reviziuirii constitutiei.

"Propunerea mea ramane valabila cu revizuirea Constitutiei, in mod obligatoriu. Daca se face revizuirea Constitutiei si reducerea mandatului la patru ani, voi face ce trebuie pentru suprapunerea mandatelor incepand de la urmatoarea legislatura", a spus Basescu.

El a mentionat ca in Constitutia revizuita trebuie sa fie inclus rezultatul referendumului din 2009.

"Dar trebuie revizuita Constitutia in asa fel incat rezultatul referendumului din noiembrie 2009 privind Parlamentul unicameral si reducerea la 300 de parlamentari sa fie introduse in Constitutia revizuita", a precizat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.