Reprezentantii USL au declarat ca au numarat 9,2 milioane de voturi, ceea ce ar valida referendumul.

"Conform numaratorii la ora 23.00, Traian Basescu este demis", a spus presedintele PC, Daniel Constantin, duminica seara, dupa inchiderea urnelor.

La randul sau, senatorul PSD Dan Sova a precizat ca referenduml este valid, potrivit numaratorii paralele a USL, pragul de validare fiind depasit in conditiile in care s-au numarat peste 9,2 milioane de voturi, scrie MEDIAFAX.

"Avem numarate pana acum peste 9.200.000 de voturi. Am depasit pragul de 50%, continuam numaratoarea in orele urmatoare. (...) Basescu in 2007 a luat 75%, azi a luat doar 16%. La alegerile din 2009, Basescu a luat 5 milioane de voturi, azi a luat mai putin de un milion de voturi. Referendumul va fi valid cu peste 52%. Traian Basescu va pleca, l-am demis, totul este Ok de acum incolo", a spus Sova.

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat duminica seara la ora 23:00 ca indiferent ca Puterea va astepta cuminte rezultatele finale ale BEC, dar indiferent care ar fi acestea, prin intermediul referendumului, romanii au demonstrat ca sunt un popor european.

"Intr-o situatie in care acest referendum a fost boicotat de PDL si de Traian Basescu, de UDMR si marea parte a cetatenilor de origine maghiar, in conditiile unei zile caniculare, intr-o perioada de concesii, cetatenii romani, intr-o majoritate indiscutabila, au raspuns chemarii la referendum. (...) Romania a dovedit definitiv azi ca e o tara pe deplin democratica, in care cetatenii inteleg sensul democratiei, in care cetatenii, intr-o categorica majoritate, in realitate, inteleg sa isi exercite drepturile democratice", a declarat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.