Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, vineri seara, ca ii roaga pe romani sa nu participe la referendumul de duminica.

"Ii rog pe romani, ii rog pentru ca ei vor decide, sa nu participe la acest referendum in spatele caruia niste politicieni iresponsabili incearca sa ascunda lovitura de stat", a spus Basescu, intr-o declaratie de presa de la sediul sau de campanie.

El a subliniat ca Romania a avut "deja pierderi enorme" in urma actiunilor USL.

"Vreau sa stiti ca Romania a avut deja pierderi enorme din cauza actiunii conduse de Ponta si Antonescu si, in calitate de presedinte ales, le cer romanilor sa nu fie partasi la o grava ilegalitate care a condus la decapitarea conducerii statului", a mai spus Basescu, citat de MEDIAFAX.

Inainte de finalul oficial al campaniei de vineri seara, presedintele interimar Crin Antonescu a facut cateva remarci generale privind desfasurarea acestei campanii.

Antonescu a declarat ca, desi a fost o campanie intensa, desfasurata intr-o atmosfera cu destula tensiune publica, a fost o campanie care s-a desfasurat in termeni normali din punct de vedere democratic.

"In sensul acesta, as dori sa multumesc tuturor participantilor dintr-o tabara sau alta, organizatorilor de manifestatii publice si tuturor fortelor de ordine care au concurat la pastrarea unui cadru legal, civilizat, democratic al acestor manifestatii de sustinere, intr-o directie sau alta", a afirmat presedintele interimar.

Antonescu a vrut de asemenea sa-i indemne pe romani sa mearga la vot si a vorbit despre importanta dreptului la vot.

"Acest drept de a da expresie vointei nationale si nu poate neglijat sau subestimat. Toti avem dreptul de a alege daca folosim sau nu acest vot. Nimeni in conformitate cu constitutia Romaniei nu poate fi fortat sa voteze sau sa fie impiedicat sa voteze. Am convingerea ca pe 29 iulie fiecare roman va putea fi liber sa aleaga daca si cum va folosi acest drept important", a declarat Antonescu.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.