RA-APPS a transmis Guvernului ca urma ca, in 2014, sa fie adoptata o hotarare prin care imobilul sa fie atribuit "unui fost sef de stat".

Documentul a fost prezentat, joi, la Palatul Victoria, de premierul Victor Ponta, fiind transmis la solicitarea din 26 iulie a Secretariatului General al Guvernului (SGG), relateaza MEDIAFAX.

In adresa RA-APPS se arata ca, in perioada ianuarie 2010-martie 2011, Vila Dante a fost utilizata de regie, prin SGG, pentru organizarea de intalniri si mese oficiale pentru Guvern, Senat, Camera Deputatilor si Administratia Prezidentiala.

Ponta a prezentat presei vila in care ar fi planuit Basescu sa se retraga

Incepand cu aprilie 2011, din cauza stadiului avansat de degradare a imobilului, RA-APPS a inceput reparatii capitale si lucrari de modernizare in suma totala de 2,43 milioane lei.

"Tot in aceasta perioada, in urma discutiilor dintre SGG si RA-APPS, destinatia Vilei Dante a fost gandita ca o viitoare resedinta pentru un fost sef de stat, motiv pentru care mobilierul a fost achizitionat special pentru o resedinta de locuit si nu pentru o vila de protocol (cost mobilier-555.930 lei). La finalizarea lucrarilor, vila a fost preluata de SPP, urmand ca la momentul oportun, respectiv 2014, SGG sa promoveze o hotarare de guvern pentru schimbarea destinatiei imobilului, din vila de protocol in vila de destinatia de resedinta oficiala pentru un fost sef de stat", se arata in documentul semnat de director general al RA-APPS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.