Theodor Stolojan: "Pentru a opri deprecierea leului, romanii trebuie sa spuna "Nu" demiterii presedintelui".

Stolojan a fost intrebat ce masuri trebuie luate pentru oprirea deprecierii leului, relateaza MEDIAFAX.

"In primul rand, la referendum romanii sa spuna «Nu» destituirii presedintelui Traian Basescu, pentru ca presedintele reprezinta acel factor de credibilitate de care este nevoie in Romania sau un factor de credibilitate de care este nevoie in Romania la ora actuala. Nici Antonescu si cu atat mai putin Ponta nu pot sa contribuie la aceasta restabilire de credibilitate", a precizat Theodor Stolojan, intr-o conferinta de presa.

Antonescu si Ponta ofera asigurari in privinta economiei

El a spus ca, in al doilea rand, este important ca Romania sa-si respecte "angajamentele fata de contractul pe care il are cu FMI, Comisia Europeana si cu Banca Mondiala".

Stolojan a precizat ca el nu va merge la referendum din doua motive, si anume deoarece Constitutia spune "foarte limpede ca presedintele tarii poate fi suspendat doar in cazul unor abateri grave", ceea ce, in opinia sa, nu este cazul si pentru ca procedurile de desfasurare a referendumului "sunt netransparente".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.