Secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache, a declarat ca adevarata lovitura de stat a inceput marti, odata cu decizia PDL de a boicota referendumul.

"USL doreste sa atraga atentia opiniei publice interne si internationale asupra faptului ca adevarata lovitura de stat in Romania a inceput ieri, odata cu decizia PDL de a boicota referendumul si cu anuntul pe care, cu seninatate, domnul Traian Basescu l-a facut, ca se intoarce la Cotroceni indiferent de rezultat", a spus Mihalache, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca, practic, Traian Basescu si PDL au recunoscut, prin luarea deciziei de a boicota referendumul, ca nu mai au nicio sansa de a obtine voturile si increderea romanilor si ca singura modalitate in care isi pot pastra scaunul e una de ordin procedural.

"Aceasta este adevarata lovitura de stat, pentru ca doar asa poate fi definita o situatie in care o minoritate doreste sa conduca impotriva unei majoritati", a spus Mihalache.

Premierul Victor Ponta a cerut autoritatilor locale sa informeze populatia asupra faptului ca impiedicarea sub orice forma a dreptului la vot reprezinta o infractiune si sa actioneze "extrem de dur" daca au probe sau primesc sesizari legate de astfel de fapte.

"Sunt absolut convins ca duminica vom dovedi inca o data si pentru cei care cred ca cine stie prin ce zona din Africa sau Asia suntem ca suntem o tara europeana si stim sa ne decidem democratic viitorul, printr-o administratie corecta si eficienta", a mai spus Ponta.

Citeste si: Basescu: Nu mai am niciun dubiu despre cum va merge votul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.