Premierul Victor Ponta nu se considera responsabil de devalorizarea accentuata a monedei nationale.

"Sunt doar de 11 saptamani in functie, deci nu pot fi acuzat de criza financiara din Romania", a spus Ponta, intr-un interviu acordat publicatiei germane "Der Spiegel".

Euro a depasit pragul psihologic de 4,6 lei

Desi FMI si-a amanat vizita in Romania pana dupa referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, premierul a garantat ca "acordul cu FMI este deja aranjat".

"Bineinteles ca ne aflam in criza financiara, pe care trebuie sa o combatem. Si pentru combaterea acesteia ne bazam si pe investitorii germani", a afirmat Ponta, citat de evz.ro.

In acelasi interviu, Ponta recunoaste ca imaginea Romaniei in Europa a fost afectata si de ineficienta Guvernului in materie de comunicare externa.

"Nu am explicat intotdeauna bine politicile mele, nu am comunicat suficient de bine cu Europa. Nu am o problema cu a corecta perceptiile gresite si a clarifica neintelegerile care au generat ingrijorare in randul partenerilor nostri europeni", a declarat Ponta, citat de MEDIAFAX.

A fost depusa o noua sesizare de plagiat pe numele lui Victor Ponta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.