Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca nu este de acord cu metodele PDL de a asigura invalidarea referendumului prin nerealizarea cvorumului.

"Sunt lideri PDL care vor sa castig la referendum prin nerealizarea cvorumului. Aici drumurile noastre se despart", a spus Basescu, citat de mediafax.ro.

El a aratat ca liderii PDL considera ca nu trebuie sa fie obligatia presedintelui suspendat realizarea referendumului, ci a USL si a majoritatii parlamentare care l-a suspendat.

"Iar eu spun ca nu. Eu ii chem pe romani sa vina la vot nu in calitate de presedinte cu un procent mai mic sau mai mare in sondaje, ci in calitate de cetateni", a spus Basescu.

REFERENDUM 2012: Program de vot de la ora 7 pana la ora 23

De asemenea, intrebat despre ce va face daca referendumul va fi invalidat, insa o majoritate solida a votantilor se vor fi exprimat pentru destituirea sa, Basescu a subliniat ca nu vrea sa discute in prezent despre acest scenariu.

"Sunt gata sa il discutam pe data de 30 dimineata. Eu am un singur obiectiv, mobilizarea romanilor sa vina la vot. Eu vreau ca acest referendum sa fie valid. Ceea ce este in sufletul meu este credinta ca romanii sunt mai buni decat politicienii, mai intelepti. Intelepciunea colectiva niciodata nu a ratat in Romania", a spus Basescu.

Senatorii PDL au parasit miercuri dimineata sala deoarece au refuzat cu desavarsirea dezbaterea unui amendament al Legii Referendumului. Amendamentul privea programul de vot pentru 29 iulie, ziua referendumului, si prelungirea acestuia cu patru ore astfel incat cetatenii sa aiba la dispozitie 16 ore (de la 7 la 23) pentru a vota.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.