Ecaterina Andronescu a declarat ca daca se dovedeste ca teza lui Ponta este un plagiat, se poate ajunge pana la desfiintarea scolii de doctorat.

Intrebata ce va face daca in Consiliul National de Etica se va stabili ca a fost vorba de un plagiat in cazul lucrarii de doctorat a premierului Victor Ponta, ministrul Ecaterina Andronescu a spus ca va face ce-i spune legea sa faca, relateaza MEDIAFAX.

"Se stabilesc niste masuri, mergand pana la desfiintarea scolii de doctorat", a precizat ministrul Educatiei.

Consiliul National de Etica este singura structura institutionala exclusiv competenta sa se pronunte pe cazuri ce pot constitui abateri ale demnitarilor de la normele de buna conduita, iar in acest context va analiza si sesizarea premierului Victor Ponta, in vederea clarificarii acuzatiilor de plagiat, a precizat, miercuri, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), institutie pe langa care functioneaza CNE.

Teodor Petrescu, presedintele Consiliului National de Etica, si Romita Iucu, membru in Consiliu, si-au dat demisia din acest Consiliu, a declarat purtatorul de cuvant al ANCS, Gabriela Catana, citata de romanialibera.ro.

Potrivit Gabrielei Catana, Petrescu si Iucu nu au fost inlocuiti pana acum, iar ANCS "a facut o adresa catre Ministerul Educatiei sa se suplimenteze numarul de persoane pentru ca analizele sa se poata realiza mai repede". Urmatoarea sedinta a Consiliului National de Etica se va desfasura miercuri, 18 iulie, "si speram ca pana atunci sa fie numiti si alti doi membri in locul celor care si-au depus demisia sa fie inlocuiti".

Citeste si: Consiliul de Atestare: Ponta a PLAGIAT


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.