La Brasov, joi seara, discursul lui Basescu a fost de cateva ori intrerupt de scandarile publicului. Ca si la Timisoara, Basescu a stiut sa-si atraga simpatia multimii inca din start, prin recursul la memoria evenimentelor din 15 noiembrie 1987, cand muncitorii brasoveni de pe platforma industriala s-au ridicat impotriva regimului comunist. "Avem obligatia sa ne amintim de 15 noiembrie 1987. Avem obligatia ca pe 28 noiembrie sa infaptuim ce au sperat brasovenii pe 15 noiembrie 1987 si timisorenii pe 16-20 decembrie 1989, si ceea ce spera o tara intreaga", a statuat liderul Aliantei.

Basescu si-a proiectat exercitiul primului mandat prezidential ca "obligatia de a fi primul presedinte care isi respecta poporul, dupa ce tara va fi luata din mana hotilor si va fi data inapoi romanilor". Liderul democrat a tinut sa asigure asistenta brasoveana ca "Alianta Dreptate si Adevar va da prima guvernare buna dupa revolutie, in care politicienii nu mai au voie sa minta poporul", invitandu-i in acelasi timp pe toti romanii ca "pe 29 noiembrie sa se trezeasca intr-o alta tara, smulsa din mainele mafiei PSD si redata romanilor".

Tariceanu: In Brasov o duc bine doar pesedistii

Discursul prim-ministrului desemnat al Aliantei, Calin Popescu Tariceanu, s-a axat pe explicarea principalelor masuri economice vizate de programul de guvernare al PNL-PD. Discursul a purtat si o necesara nota locala, Tariceanu insistand pe specificarea politicilor industriale dezastruoase initiate de PSD pentru Brasov, fapt care a determinat ridicarea fara precedent a ratei somajului in zona. "In Brasov, cei care o duc mai bine sunt pesedistii, ca de altfel in toata tara. Aproape un sfert din brasoveni nu au un loc de munca din grija PSD. Traditia industriala necontinuata a orasului s-a scufundat in saracie, tot prin grija PSD", a radiografiat Tariceanu produsul masurilor luate de actualul partid de guvernamant pentru cazul Brasovului. Liderul liberal le-a cerut brasovenilor ca, "impreuna cu Alianta, sa opreasca saracirea Brasovului", amintindu-le acestora ca "nu va fi un prim-ministru de Bucuresti, arogant, agatat de scaun, obsedat de putere", cu evidenta referire la portretul premierului PSD, Adrian Nastase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.