Deputatii vor avea masini noi. Si nu putine. Este vorba despre 345 de autoturisme Logan pe care Camera Deputatilor le va achizitiona pana la sfarsitul anului.

In cadrul Biroului Permanent reunit al celor doua Camere, care a avut loc ieri, s-a luat in discutie si problema unei liste cu achizitii care au fost facute sau care se vor face pe parcursul acestui an de Camera Deputatilor.

Lucrarile executate pentru a putea fi pus in functiune sediul noului Senat au fost platite cu fondurile Camerei Deputatilor, deoarece Senatul nu avea dreptul de a cheltui bani pentru acest spatiu. Totusi, o data cu intrarea in functiune a sediului din Palatul Parlamentului, Senatul a putut restitui fondurile Camerei Deputatilor, care s-a trezit cu o mare suma de bani ce trebuie cheltuita pana la sfarsitul anului. Cheltuielile pentru noul Senat se ridica la 15.600.000 lei noi, dintre care 9.900.000 - pentru dotari, iar restul de 5.700.000 - pentru lucrari de constructii- montaj.

Totusi, deputatii s-au ferit ieri sa explice de ce era nevoie de achizitionarea a 345 de noi autoturisme, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, si vicepresedintele Biroului Permanent, Miron Mitrea, afirmand ca nu au nevoie de masini noi. Explicatia a adus-o democratul Ioan Oltean care a spus ca este vorba despre "un cadou necesar", precizand ca actualele masini sunt depasite din toate punctele de vedere. Pe de alta parte, Oltean a aratat ca in listele de achizitii prezentate presei sunt trei categorii de bunuri: "Unele achizitionate si platite, unele achizitionate si neplatite si altele care urmeaza sa fie achizitionate". Nici macar unul dintre deputatii chestionati nu a fost in stare sa raspunda pentru ce a fost necesara achizitionarea a 3.000 metri patrati de covor mocheta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.