Europarlamentarii PSD si PNL ii vor inainta, luni, o scrisoare presedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, in care vor sesiza ca Monica Macovei a "dezinformat" liderii europeni, solicitandu-i sanctionarea acesteia cu pierderea mandatului.

Anuntul a fost facut, luni, intr-o conferinta de presa, de liderul europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan, care a precizat ca europarlamentarii USL vor cere si Parlamentului national infiintarea unei comisii de ancheta referitoare la actiunile Monicai Macovei de punere in "pericol" a intereselor nationale ale Romaniei.

Ivan a mai spus ca se intentioneaza si depunerea unei plangeri penale impotriva lui Macovei. "Vom cere comisie de ancheta. Presedintele Parlamentului European va propune, daca va considera ca este necesara, sanctionarea Monicai Macovei. E atributul presedintelui Parlamentului European - el propune Consiliului presedintilor - liderilor grupurilor - o anumita sanctiune, care poate merge pana la pierderea mandatului. Poate sa-i dea avertizare, poate sa-si piarda anumite atributii, dar noi cerem sanctiunea maxima - pierderea mandatului pentru grave prejudicii aduse imaginii Parlamentului European", a spus Ivan, potrivit MEDIAFAX.

El a acuzat-o pe Monica Macovei de faptul ca a pus intr-o situatie dificila Parlamentul European, dezinformand liderii europeni.

Ivan a sustinut ca Romania are, in Europa, o problema reala, dar nu creata de actiunile USL, ci de actiunile PDL, care, in special prin Monica Macovei, ar fi furnizat informatii false despre situatia din tara.

Citeste si Europarlamentarii USL cer demisia Monicai Macovei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.