Politica 9 Iulie 2012 11:11
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca alegerile prezidentiale nu mai pot fi comasate cu parlamentarele.

Antonescu a aratat ca, potrivit Constitutiei, alegerile prezidentiale pot fi organizate in maxim trei luni de la rezultatul referendumului, relateaza stirileprotv.ro.

"La o prima vedere, ma tem ca este greu spre imposibil sa comasam parlamentarele cu prezidentialele, pentru ca avem restrictii constitutionale. Daca in 29 iulie sau 30 iulie se valideaza referendumul, in ideea demiterii, suntem obligati ca in maxim 90 de zile sa facem prezidentiale. Asta inseamna 30 octombrie", a declarat liderul liberal, citat de evz.ro.

O alta prevedere constitutionala prevede un calendar potrivit caruia nu se pot organiza alegeri parlamentare mai devreme de 29 noiembrie.

El a explicat ca nu se mai pot organiza alegeri anticipate, cu dizolvarea Parlamentului, chiar daca toate fortele politice sunt de acord, pentru ca, de pilda, presedintele interimar nu poate dizolva Parlamentul.

"Cred ca nu le vom putea face impreuna, cred ca vor trebui facute cat mai repde, iar eu cred ca aceasta ar insemna undeva in septembrie, adica sa aiba toata lumea timp sa vina din vacanta", a mai spus presedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.